رویداد

صادرات مستقیم کامپاند به ترکیه شش ماهه 1403

کشور ترکیه یکی از بهترین شرکای تجاری ایران محسوب می شود که تجارت دیرینه و موفق بیشتر از دیگر کشورهای همسایه دارد. بنا به گزارش آمار اتاق بازرگانی، میزان تجارت ایران و ترکیه در پنج ماهه 2024 تا ۲میلیارد و ۱۸۹میلیون دلار اعلام شده است و صادرات ترکیه به ایران ۱۶درصد افزایش به نسبت سال قبل بوده و اما واردات ترکیه از ایران در پنج ماهه ۲۰۲۴ کاهش 7درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و از یک میلیارد و ۳۸ میلیون دلار در مدت مشابه سال قبل به ۹۶۰ میلیون دلار در پنج ماهه ۲۰۲۴ رسیده. با وجود افت‌وخیز در روابط متقابل، طرفین به نقش تاریخی خود در حفظ و ارتقای روابط واقفند و هرگز منافع گسترده و فراوان میان دو طرف قربانی منافع کوتاه‌مدت و مقطعی نشده است. مرز ایران و ترکیه در حال حاضر از آن به عنوان مرزهای دوستی یاد می‌شود، بعد از قرارداد قصر شیرین بین ایران و امپراتوری عثمانی بیش از 400 سال تغییر نیافته است.

روابط اقتصادی ایران و ترکیه

به دلیل همسایگی و عضویت هر دو كشور در سازمان همكاری‌های منطقه‌ای اكو ECO و همچنین سازمان D-8 Organization for Economic Cooperation (گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه) تاثیر بسزایی داشته و رهبران دو كشور هدف خود را توسعه روابط اقتصادی به 30 میلیارد دلار در سال قرار داده اند.

بازار صادراتی کامپاند برای کشور ترکیه

کامپاند بازار صادراتی بسیار گسترده دارد و کشورهای همسایه با بررسی کیفیت بالا و قیمت مناسب و هزینه های ترانزیت و گمرکی پایین ایران را به عنوان شریک تجاری انتخاب کرده و مبادلات تجاری زیادی داشته باشند. البته در زمینه‌ دسترسی به بازارهای خارجی ایران با امتیاز ۱.۸ آخرین رتبه جدول را به خود اختصاص داده است، در حالی که ترکیه با امتیاز ۳.۹۱ در جایگاه ۸۸ این جدول قرار می‌گیرد با این حال ترکیه برای تهیه کالاها و مواد اولیه کشور ایران را انتخاب نموده است و با بررسی شاخص‌ های از جمله کارایی و شفافیت مدیریت مرزی، قابلیت دسترسی و کیفیت زیرساخت‌های حمل و نقل، قابلیت دسترسی و کیفیت زیرساخت خدمات حمل و نقل، قابلیت استفاده از فناوری اطلاعات توانسته بهترین معاملات دو طرفه را داشته باشند.

مشاهده  میزبان شما در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست هستیم

نشست شرکت کارینا پلمیر با مدیران و تجار کشور ترکیه

پیرو حضور فعالانه شرکت کارینا پلیمر در رویداد نمایشگاه بین المللی ایران پلاست ۲۰۲۴ و دعوت از نماینده کشورهای همسایه دعوت را پذیرفتند و قرار بر این شد به منظور بررسی بیشتر ظرفیت همکاری در جهت صادرات محصولات کامپاند به ترکیه، میزبان ایشان در ایران باشیم. دیدار و جلسه با مدیران و تاجران با مدیریت شرکت کارینا پلیمر آقای نیکفر فرصتی برای کشور عزیزمان ایران در جهت روابط تجاری محکم تر دارد که میتواند به افزایش صادرات در صنعت پلیمر و ارز آوری داشته باشد. رئیس اتاق بازرگانی ترکیه در بازدید از شرکت کارینا پلیمر دستاوردهای زیادی را برای شرکت خواهد داشت و یکی از افتخارات شرکت در جهت کسب اعتبار در بین مشتریان عزیز داخلی و خارجی دارد.

رفع موانع صادراتی ایران و ترکیه

براساس بررسی‌های صورت گرفته موضوعاتی مانند ضعف سیستم‌های مدیریتی و فرآیندی شاخص‌های تجاری مانند تعرفه‌ها، فرآیند ترخیص کالا، تحویل به موقع کالا، ضعف یکپارچگی برنامه‌های صادراتی به دلیل چندگانه بودن مراجع صادراتی و نبود هماهنگی بین ارگان‌های موثر در امر صادرات، ضعف تشکل‌های صنفی تولید و تجارت و پایین بودن سطح ارتباط ساختاری میان بخش خصوصی و دولتی در تدوین برنامه‌ها و اجرای آنها، ضعف اجرای برنامه‌های بلندمدت به دلیل نوسانات اقتصادی و اتخاذ تصمیمات مقطعی در زمینه‌ صادرات، ضعف مدیریت بازاریابی و عدم توجه به تبلیغات مناسب در بازارهای هدف، سنتی بودن شیوه صادرات کالا، ناکارآمدی صنعت حمل و نقل، محدودیت‌های تجاری و وارداتی، وجود فرآیندهای غیرقانونی صادرات و عدم شناسایی و برخورد با صادرکنندگان متخلف، کم بودن نام تجاری مشهور و شناخته شده بین‌المللی از جمله موانعی است که سر راه توسعه صادرات در ایران وجود دارد.

مشاهده  نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست مشهد

البته در حوزه‌های اقتصادی و مالی، تولیدی، پژوهشی و سیاسی نیز عوامل متعددی در وضعیت تجاری کشور تاثیرگذار هستند که در نهایت مجموع این موارد در متفاوت شدن شرایط تجاری ایران و ترکیه تاثیرگذار محسوب می‌شوند.

تدوین استراتژی صادرات ترکیه برای سال ۲۰۲۳ از سال ۲۰۰۹ آغاز شده و هدف اصلی این پروژه رشد متوسط سالانه ۱۲ درصدی صادرات و رسیدن به رقم ۵۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ و کسب سهم ۱.۵ درصدی از تجارت جهانی بوده است.

همچنین تبدیل شدن به یکی از ۱۰ اقتصاد برتر دنیا، نرخ تورم و بهره تک رقمی، افزایش دو برابری تعداد صادرکنندگان، ایجاد حداقل ۱۰ برند شناخته شده جهانی، تنوع‌بخشی به بازار و کالاهای صادراتی و حمایت از تولیدات با ارزش افزوده بالا و تکنولوژی بالا از دیگر اهداف تعریف شده اقتصادی در ترکیه به شمار می‌رود.

مواد پلیمری صادرات به ترکیه

  • پ پ نساجی
  • پ پ شیمیایی
  • پلی اتیلن سبک خطی
  • پلی اتیلن سبک فیلم
  • پلی اتیلن سنگین
  • پلی استایرن PS
  • کامپاند ABS
  • پلی استایرن انبساطی
  • پلیمر PET

شرکت کارینا پلیمر مفتخر است انواع کامپاند در استاندارد جهانی را تولید و به بازار جهانی عرضه کند و صادرات عمده به کشورهای بزرگ آسیایی از جمله ترکیه را در کارنامه صادراتی دارد و چند سال پی در پی توانسته بازار خود را حفظ نماید.